dimecres, 17 de febrer del 2016

Amb els nens hem de jugar, però no s’hi juga!!!

Cornellà de Llobregat, 17 de febrer del 2016.
AMPA Escola Ignasi Iglesias

Tots hem tingut resó que els mitjans de comunicació han fet sobre el tancament de 2 línies de P3 al nostre municipi pel curs 2016-2017.

Fins divendres passat la nostra posició com a AMPA, era mantenir-nos a l’espera dels esdeveniments i fer recolzament a la nostra escola i a tota la comunitat educativa manifestant-nos en contra els tancaments de cap línia de P3 a Cornellà.

En un principi s’havia arribat a un acord previ amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya que esperarien a l’acabament de les pre-inscripcions per fer els tancaments.

La nostra sorpresa ha estat la confirmació que a la nostra escola ens tanquen una línia de P3.

Des de l’AMPA de l’escola Ignasi Iglesias demanem:

-Una crida a la unió de tota la població sota el lema “Per una escola pública de qualitat, reducció de ratio a P3, no al tancament de línies”: participant de la concentració que tindrà lloc el proper dijous 25 de febrer a les 17:15h davant de l’Ajuntament de Cornellà i convocada per la Comunitat Educativa de Cornellà.

-Recordar que Cornellà és zona única. És cert que les famílies solen portar als seus infants a l’escola del barri on resideixen, però justament a la nostra escola assisteixen infants d’altres barris i fins i tot d’altres poblacions. Queda palès que el fet de que Cornellà sigui zona única és un benefici per a la nostra escola i per tant és una errada considerar únicament el fet estadístic de disminució de la població infantil al nostre barri del Pedró per prendre la decisió de tancar una línia de P3.

-No vetar a les famílies la possibilitat d’escollir l’escola que volen pel seu fill/a sols pel fet que des de les administracions públiques hagin decidit que siguin l’Ignasi Iglesias i el Dolors Almeda les escoles afectades.

-Tots hem sigut pares i mares de P3 i sabem com ens costa prendre aquesta decisió. Demanem recolzament a totes les famílies per a que apuntin al seu fill/a a l’escola que creguin més convenient, sense l’amenaça de quedar-se sense plaça pel fet que hagin decidit un tancament.

-Disminuir la ratio a 23 alumnes per aula. Que hi hagi la mateixa flexibilitat per reduir la ratio com la va haver el curs escolar 2012-2013 per incrementar-la a 27 alumnes/aula (amb tots els problemes que això va comportar).

-Que els polítics es plantegin què vol dir una escola pública de qualitat, que no s’omplin la boca amb recolzaments i ho demostrin amb fets reals. Demanem que Ajuntament i Generalitat arribin a l’acord de poder fer una rebaixa a la ratio alumnes/aula. Ho justifiquen amb raons econòmiques i ens fem la pregunta: Per què no inverteixen els recursos econòmics d’ensenyament per millorar les escoles públiques enlloc d’enriquir la privacitat de les escoles concertades?

Recordem que la nostra escola és una escola integradora que disposa d’una Unitat de Suport a l’Educació Especial (USEE) de qualitat malgrat la manca de vetlladores (una altra mancança que portem molt de temps reclamant). Gràcies a la seva feina integradora, l’educació que donen als alumnes i la voluntat incondicional de l’equip educatiu i directiu del centre de la nostra escola, dia a dia, tira endavant el seu projecte fent mans i mànigues per a que aquesta falta de personal no vegi afectada la qualitat docent que donen als seus alumnes. Tant és així, que l’Escola Ignasi Iglesias és una de les escoles millor recomanades per a aquest servei.

Sí, a l’Ignasi Iglesias (diuen que) ens tanquen una línia de P3, però volem lluitar per a que hi hagi tantes sol·licituds per entrar a la nostra escola que es vegin obligats a obrir les dues línies encara que hagin de rebaixar les ratios.

Per l’educació tot és possible... i recordeu:  amb els nens hem de jugar, però no s’hi juga!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada